De Peperklip vergroent!: 3e activiteit

Zo vlak voor de zomervakantie was het een mooie gelegenheid om een grote stap te zetten in het vergroenen van het binnenplein aan de Lodewijk Pincoffsweg. Een 30 meter lange en 4 meter brede groene loper vormt de drager van het plan. Samen met bewoners en een aantal andere vrijwilligers hebben we deze baan van kunstgras tussen de bestaande bomen door uitgerold en op zijn plek gelegd en gesneden. De groene loper verbindt de 2 hoofd portieken van de hoogbouw met elkaar en geleidt de bewoners vanuit de portieken naar het binnenterrein.

peperklipgras

Groene loper op het binnenplein

Gedurende een hele vrijdag en de week erop nog een hele donderdagavond tot laat heeft Stichting Tussentuin samen met de bewoners het plein aangelegd. Naast de groene loper zijn er een 6 tal grote picknicktafels in elkaar gezet en op het gras en het binnenplein geplaatst. Deze nodigen de bewoners uit om met elkaar te lunchen, dineren, een praatje te houden, kinderen kunnen er aan tekenen etc.

Rondom de eerder aangelegde minituin op het binnenplein zijn 6 kruidenbakken geplaatst, vol met lekker kruiden die de bewoners kunnen gebruiken.

peperklipwerk

Avondwerkplaats in portiek van de Peperklip

peperklipnacht

Binnenplein in de nachtReacties zijn gesloten.