Fashion etalage for the city

 

 

Tokyo 2010 Fashion Museum in Omotesando Street | Prijsvraag inzending | Tokyo, Japan | 2010

Fashion etalage for the city
Ontworpen door Joost van Dijk i.s.m. Esther Choi, Auzie Triratnamurti en Michel Zethof

 

De uitdaging bestaat uit het ontwerpen van een 100 meter hoge museumtoren, met expositieruimtes over de 20e eeuwse modegeschiedenis. Het museum moet in harmonie zijn met de hedendaagse Japanse architectuur, als een symbool van voorhoede en durf en daarnaast moet het een landmark zijn voor de stad Tokyo. Voor dit doel is de locatie gelegen op Omotesando Street, omdat deze laan ’s werelds belangrijkste mode-huizen verzamelt op hun maximale pracht. De ontwikkeling bestaat uit het bereiken van een taal waarin de beste modehuizen van de wereld samen worden gebracht met de lokale identiteit, op een manier dat het gebouw en zijn route kunnen uitgroeien tot een belangrijk doel en noodzakelijk bezoek voor bezoekers van Tokyo.

Wandelend door Omotesando worden je ogen gevangen door een elegant figuur. Het is een witte, transparante, verticale mode-etalage dat de Japanse mode van de verschillende decennia van binnenuit toont.
Stel je een poppenhuis voor, stapels dozen met lade-achtige vitrines, waar poppen met mooie jurken worden bewaard om te worden tentoongesteld. Aan twee zijden geopend en visueel  verbindend van de Tokyo Tower met het modieuze Harajuku district, loopt de etalage aan beide zijden van het gebouw van top tot teen. Het is als een poppenhuis waarin een complete collectie van elke modetrend is opgeslagen.

De runway is vormgegeven als een gigantische live-etalage, waar tijdens modeshows modellen langs de glazen gevel paraderen. Zowel de aanwezigen op de straat als langs de runway worden het publiek van de modeshow.

Rechtopstaand is de Fashion etalage for the city een landmark van de Omotesando-modewijk.

 

zicht vanuit omotesando street

 

tentoosntellingsruimte

 

plattegronden

 

doorsnede concept

 

vormstudieReacties zijn gesloten.