Habitat Tuin Rotterdam

Habitat Tuin Schiedamse Vest Rotterdam

Vlinderbak in de herfst

 

Educatie tuin | Bewonersinitiatief Jan Nass en Studio Joost van Dijk | Baankwartier Rotterdam, Nederland | 2015

Habitat Tuin Rotterdam
Tuin ontworpen door STEk de Stadstuinwinkel i.s.m. Studio Joost van Dijk | Grafisch ontwerp informatiehuisje door Studio Joost van Dijk | directievoering door Studio Joost van Dijk

 

De Habitat Tuin is een bewonersinitiatief van Jan Nass en Joost van Dijk en richt zich op vergroening van het Baankwartier, een verder nogal stenige wijk. De tuin is gelegen voor de gymzaal aan de Schiedamse vest, tussen de tuinen van het Oogziekenhuis en de Waalse Kerk. Het ontwerp van de tuin is gemaakt door Stek de Stadstuinwinkel aan de Nieuwe Binnenweg.

De tuin bestaat uit een vijftal grote bakken rondom een centraal pleintje voor de gymzaal. Elke bak bevat beplanting voor een specifiek diersoort. Op deze manier willen we de biodiversiteit in het Baankwartier versterken. De verschillende bakken zijn herkenbaar door een speciale logo-tegel van cortenstaal. Op de randen van de bakken kun je zitten op houten bankjes. Rondom de bakken zijn borders met planten die de tuin afscheiden van de stoep en de aangrenzende parkeerplaats van het Oogziekenhuis.

Onder leiding van sociaal tuinman Eva Bes wordt de tuin met cliënten van Bouman GGZ, vrijwilligers van de Waalse Kerk en buurtbewoners gedurende het jaar onderhouden. Op een informatiehuisje, een meethuisje van het RIVM, wordt aan voorbijgangers uitleg gegeven over de verschillende beplanting in de bakken. Voor de kinderen van de omringende basisscholen en hun leraren is een speciaal lespakket gemaakt met bijbehorend educatiefilmpje over het belang van flora en fauna in de stad.

 

IMG_9341_bewerkt

 

IMG_7719

 

IMG_9327

 

IMG_9342_bewerkt

 

Habitat Tuin Schiedamse Vest Rotterdam - icoontegel

 Reacties zijn gesloten.