VR flimpje van Stadslab Cool-Zuid

Voor het project ProeftuinNL van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is de VPRO gevraagd om van 8 stadslab een korte 360 graden film en een podcast te maken. Ook van ons Stadslab Cool-Zuid is dit gemaakt.

Onder de titel ProeftuinNL neemt het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie je mee naar het anders werken aan actuele ruimtelijke en sociaalmaatschappelijke opgaven in dorp, stad en land. Met de ProeftuinNL e-zine deelt het Stimuleringsfonds de kennis en ervaring opgedaan in 37 ondersteunde stadslabs.
Wat is de toegevoegde waarde van stadslabs? Hoe is hun opkomst te verklaren? Zijn lokale initiatieven in staat zich te verbinden aan de overheid en bedrijfsleven? En wat is de toekomst van stadslabs nu de economie weer aantrekt?

Binnen het thema ‘Transformatie en verdichting in steden’ is het project Cool-Zuid in Rotterdam een voorbeeld waarin nieuwe en oude bewoners samen een visie vormen over de toekomst van hun eigen wijk. Door sociale programma’s te ontwikkelen en te werken aan betere voorzieningen wordt de wijk, waarin veel leeg staat en gesloopt zal worden, aantrekkelijk gemaakt en levend gehouden. Joost van Dijk neemt ons mee naar de wijk Cool-Zuid.

 

 Reacties zijn gesloten.